Waarheid en moed zijn

niet altijd comfortabel,

maar nooit een zwakte

   

Brené Brown


Spreker & Inspirator

Ooit deed ik voor een training een opdracht waarin ik mijn inspiratiebronnen*  moest beschrijven; mensen die mij raken en inspireren.  Vaak belichamen deze helden kwaliteiten die  in jou ook aanwezig zijn EN raken zij iets van een (groei)verlangen in jou zelf aan. Het onderzoeken waard dus.

 

Mijn inspiratiebronnen bleken allemaal hun eigen levenservaringen te gebruiken in het overbrengen van hun boodschap. Kenmerkend waren donkere dalen doorkomen, moed, kwetsbaarheid, humor en de bereidheid om het leven voluit te leven.

 

En dit is precies hoe ik graag mijn presentaties doe: persoonlijk en professioneel, met de kracht van kwetsbaarheid en humor,  bewegend tussen verstand en gevoel. 

 

Inmiddels heb ik al veel presentaties, trainingen, webinars en lezingen gegeven in al mijn vakgebieden.

 

Verlies & Rouw, Seksualiteit en Intimiteit in de zorg

Als oncologieverpleegkundige gaf ik o.a. presentaties over verlies & rouw, seksualiteit en intimiteit in de zorg, vermoeidheid bij en na kanker, revalidatie na kanker, de professional  als mens,  kanker, re-integratie en werk. Deze presentaties waren voor hulp- en zorgverleners, patiënten en hun naasten.

Symposium Levenskunst

Vrij recent gaf ik een presentatie op een symposium over De kunst van leven met kanker over levenskunst. Voor mij kwam hier alles samen: een duidelijk boodschap, gecombineerd met mijn persoonlijk verhaal, vanuit  professioneel perspectief. En dat gecombineerd met mooie beelden en citaten. Ik ben er trots op.


Voor de Academie Coaching Rondom kanker gaf ik webinars met als thema: 'Ga jij condoleren?', 'Seksualiteit & intimiteit in de oncologische zorg', en 'Vermoeidheid bij en na kanker'.

 

Voor het Inspiratiecafé Apeldoorn mocht ik een interactieve en avondvullende presentatie houden over De kunst van leven vanuit het hart. 

 

In de toekomst hoop ik nog meer te mogen spreken, te delen, te raken, te inspireren en met als ultieme droom een TEDtalk-achtige presentatie geven.

Dromen staat vrij...


* Mijn inspiratiebronnen zijn  o.a.:  Brené Brown, Johan Noorloos, Hannah Cuppen, Sander de Hosson en Marieke de Bruijn. Ik ben ze diep dankbaar!