Sprakeloos wil ik zijn,

In Stilzwijgen wonen,

Met uitzicht

Op Verwondering

 

Stef Bos


Meditaties

Het begeleiden van meditaties vind ik misschien wel het meest inspirerend en ontroerend om te doen. Door verstillen, bewegen, dans, stilte en muziek verder in het lijf zakken, contact maken met het hart, laten stromen en voelen, spelen en plezier maken. Los zijn van al het moeten, de woorden en de poespas.

 

Mediteren is voor mij een combinatie van bewegen en stilte; steeds met als doel balans tussen hoofd, lichaam en gevoel te vinden. En steeds je intuïtie en impulsen volgend.

De volgende meditaties zijn mijn favorieten en begeleid ik met liefde en bezieling:

Kundalini meditatie (Osho): ondersteund door muziek vanuit schudden en vrij bewegen naar verstillen en de stilte. Doel hierbij om levensenergie op te wekken en te laten stromen.

Deze levensenergie (= Kundalini) wordt gesymboliseerd door een opgerolde slang in het bekken.

De Kundalini is een krachtige meditatie, die veel mensen raakt, omdat die vanuit de beweging en het lijf overgaat in het stil zijn.

 

Hart chakra meditatie (Karunesh): alleen de muziek al raakt tot diep in het hart en is prachtig om te luisteren zonder de bijbehorende bewegingen. Ook in deze meditatie gaan we van zachte beweging naar verstillen. De bijbehorende symboliek is vaak ontroerend en helend.

Met het hart als uitgangspunt reiken we uit EN ontvangen we in liefde.

Een liefdevolle meditatie die veel mensen nog altijd, en steeds weer opnieuw, inspireert. 

 

Latifameditatie: Dit eeuwenoude 'gebed van de zachte kracht' heeft een subtiele maar enorme impact. In deze meditatie combineren we krachtige zinnen over essentiële levensthema’s met plekken in ons lijf: Ik besta, Ik verlang, Ik hoop, Ik geloof en Ik vertrouw, Ik laat los, Ik heb lief, Ik ben bereid. 

Impuls- en dansmeditatie: in deze meditatie inspireert de muziek ons tot bewegen of verstillen en volg je jouw impulsen. Hierbij varieert de muziek van pop via instrumentaal/klassiek naar wat meer spiritueel.  Zoals bij alle meditaties eindigen we ook in stilte om na te voelen, te ademen en te zijn met wat er is. Extra uitdaging kan zijn om een blinddoek te gebruiken om zo de focus bij en in jezelf nog meer te vergroten.  

meditatievakantie

Geïmproviseerde meditaties en visualisaties:  deze laat ik ontstaan in het moment  en stem ik af op de groep en dat wat er nodig is.             


 

Vanwege de impact van Covid 19 is het momenteel helaas niet mogelijk om live meditaties te geven. Zodra dit weer kan, vind je op deze pagina een overzicht van data.

Deze meditaties mee beleven?

Als jij ook een keer met mij de bovenstaande prachtige en diep rakende meditaties wilt meebeleven, dan nodig ik je uit een keer met mij mee op retraite te gaan. Zie het tablad retraites voor meer informatie. De Latifa-meditatie verdiende het zelfs om een volledige reis te worden van zeven dagen. De Latifa-reis is dan ook een prachtige meditatie-vakantie in Andalusië van Mi Cuento Reizen, die ik met liefde begeleid, naast de door mij ook zo geliefde stiltereis. Ga je mee op reis?