Levensvragen?

Ik richt mij

Liever op het

Aanbod

 

Loesje


Oncologie

Al vele jaren werk ik als oncologieverpleegkundige op een polikliniek. Oncologie is het gebied van de gezondheidszorg dat gaat over kanker en alles wat daar bij hoort. Mijn werk bestaat uit het geven van voorlichting en psychosociale begeleiding. Daarbij ben ik aanspreekpunt voor patiënten die in “mijn” ziekenhuis chemotherapie en aanverwante behandelingen krijgen.

Specialisaties:

Inmiddels heb ik als specialisaties binnen de psychosociale oncologische zorg:

  • revalidatie,
  • verwerking,
  • verlies en rouw,
  • re-integratie.

Al vele jaren ben ik spreekuurhouder van het Verpleegkundig Spreekuur Nazorg ( VSN).

Ik ben actief binnen het Landelijk Overleg Oncologie Verpleegkundigen ( LOOV).

 

Inspirerende gesprekken zijn ook de gesprekken waarin ik mag sparren met patiënten en hun naasten over problemen en dingen waar zij in vastlopen. Vanuit deze inventarisatie is het mijn opdracht om een plan van aanpak te maken en goed en/of gericht te verwijzen.

 

Nog altijd geniet ik het allermeest van mijn contact met patiënten en hun naasten; het is bijzonder om zo’n moeilijk en intiem moment te mogen instappen, te begeleiden en uiteindelijk ook weer los te laten. 

 

Kennis overdragen

Daarnaast vind ik het inspirerend om kennis over te dragen, om te prikkelen, om te vertellen in presentaties trainingen en webinars. Mijn kracht ligt in het combineren van de professionele boodschap met praktische en persoonlijke ervaringen. Daarbij werkt een dosis humor en kwetsbaarheid altijd goed.

Onderwerpen waar ik vaak over spreek zijn o.a. 'verlies en rouw', 'seksualiteit en intimiteit in de zorg', en 'zorgen voor jezelf als professional'.

De webinars die ik heb gegeven als oncologieverpleegkundige zijn terug te vinden via deze link

Tumor met een Vleugje Humor

Eén van de prachtigste projecten uit mijn oncologieverpleegkundige-carrière is het boek 'Tumor met een Vleugje Humor'.

Leontien van den Berg maakte van haar behandelingstraject tegen kanker prachtige, stripachtige, tekeningen. 

 

De combinatie van herkenbare tekeningen, humor en de kracht van beeld in plaats van woorden sprak mij enorm aan. Met veel energie, sponsoring en doorzettingsvermogen is er een prachtig boek ontstaan.   

 

Nog altijd als ik op de polikliniek mensen het boek zie lezen, zie glimlachen of erover in gesprek zie gaan, glimlach ik. Dit is namelijk precies het doel dat Leontien en ik voor ogen hadden. 

tumor met een vleugje humor

 

Met een prachtige symposium met als thema De kunst van leven met kanker is het boek gelanceerd.

Voor meer informatie of bestellen klik op de afbeelding of zie:

 

https://www.leontienvandenberg.nl